Het Team

Simone Verhoeven
Functie:  directeur / eigenaar Athena
Orthopedagoog-Generalist NVO

Ik ben geboren en getogen in Waalwijk en ik volgde mijn studie orthopedagogiek in Nijmegen. Mijn afstudeerrichting was ontwikkelings- en leerproblemen. Na mijn studie heb ik in 1999 Athena opgericht. In 2000 ben ik verhuisd van Brabant naar Noord-Holland en heb ik naast het runnen van Athena mijn onderwijsbevoegdheid gehaald en enkele jaren als intern begeleider op een basisschool in Heerhugowaard gewerkt. In die jaren heb ik met succes de opleiding Orthopedagoog-Generalist NVO afgerond. 
Met trots heb ik de afgelopen jaren Athena van een eenmanszaak tot een praktijk met een hecht en gezellig team zien groeien. Dagelijks geniet ik van het werk binnen de praktijk, van de contacten met het team, de kinderen, ouders en de scholen.

Kwalificaties/lidmaatschap: 
* Orthopedagoog-Generalist NVO 
* Hoofdbehandelaar dyslexie Athena
* Keurmerk Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie 
* Geregistreerd in NVO/NIP deskundigenbestand dyslexie
* SKJ-registratienummer: 120000156  


 
Sanne van Swol

Functie: Basis-Orthopedagoog NVO 

Mijn naam is Sanne van Swol. Sinds september 2008 ben ik werkzaam als orthopedagoge bij Athena Orthopedagogenpraktijk. Na mijn opleiding tot lerares basisonderwijs heb ik de studie Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam gevolgd. Nadat ik was afgestudeerd, heb ik in eerste instantie op een basisschool en bij Athena gewerkt, waarna ik fulltime bij Athena ben gestart. In het onderwijs bood ik begeleiding aan leerlingen met een rugzakje en stond ik voor de klas.
De afwisseling in het werk bij Athena spreekt mij erg aan. De combinatie van diagnostiek en behandeling, het contact met de kinderen, ouders en leerkrachten hierbij vind ik erg uitdagend. Het geeft mij een voldaan gevoel wanneer een kind, na een intensieve periode van begeleiding, met een goed resultaat en een gegroeid zelfvertrouwen de praktijk weer verlaat. In mijn vrije tijd sport ik graag en vind ik het gezellig om met mijn familie of vrienden tijd door te brengen.JoŽlle Hoebe
Functie: Basis-Orthopedagoog NVO

Hoi!

Mijn naam is JoŽlle. Ik ben orthopedagoge en werk sinds december 2011 bij Athena. Vanaf mijn 14e wist ik al dat ik later met kinderen wilde werken en ik voel me bij Athena dus erg op mijn plaats, ook omdat mijn interesse op het gebied van leerproblematiek ligt. Het geeft veel voldoening om de kinderen handvatten aan te reiken waarmee ze verder kunnen. Ik vind het contact met de kinderen en ouders één van de leukste aspecten van het werk. Het is belangrijk voor mij dat kinderen zich op hun gemak voelen. Het allermooiste vind ik als ze zelf merken dat het beter gaat en je ze ziet groeien. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden, zoals lekker eten, winkelen, een leuk spel spelen, op vakantie gaan en vooral heel veel kletsen. Verder houd ik van koken en dat doe ik dan ook regelmatig. Misschien tot ziens bij Athena!

                            


Marleen Schuijt 
Functie: Basis-Orthopedagoog NVO

Mijn naam is Marleen Schuijt. Van augustus 2015 tot januari 2016 liep ik in het kader van mijn master Orthopedagogiek stage bij Athena. Vanaf januari 2016 werk ik fulltime als Basis-Orthopedagoog bij Athena. Tijdens mijn HBO-studie pedagogiek heb ik stage gelopen in zowel het reguliere als speciaal onderwijs. Hier begeleidde ik kinderen die net dat beetje extra ondersteuning nodig hadden op het gebied van leren. Voor een goede ontwikkeling vind ik het belangrijk dat kinderen zich prettig voelen en zichzelf kunnen zijn. In mijn vrije tijd sport ik, lees ik een boek of ga ik naar het strand om te wandelen. Ook spreek ik graag met vrienden af om bijvoorbeeld uit eten te gaan. 
Marieke Majoor
Functie: Basis-Orthopedagoog NVO

Mijn naam is Marieke Majoor. Gedurende het studiejaar 2015-2016 heb ik stage gelopen bij Athena, waarna ik als basis-orthopedagoog parttime in dienst ben gekomen. Hoewel ik na de middelbare school niet direct wist welke richting ik op wilde, had ik wel een grote interesse voor taal. Na een periode van reizen en werken heb ik daarom een jaar Chinese taal en cultuur gestudeerd in Leiden. Toch zag ik het niet zitten om tolk te worden of het zakenleven of de journalistiek in te gaan, wat afgestudeerden in die richting vaak doen. Een college over het Mandarijn en de relatie met dyslexie opende mijn ogen, en omdat ik het altijd erg leuk vond met kinderen te werken had ik mijn interesse gevonden. Sindsdien heb ik mij gericht op leerproblemen en ik heb het dan ook erg naar mijn zin bij Athena. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te reizen, maak ik graag een rondje op mijn longboard, bezoek ik regelmatig de bioscoop of ben ik met een goed boek op de bank te vinden. 


Vacatures:

Er zijn op dit moment geen vacatures.

Stage:

De stageplaats voor het schooljaar 2017 - 2018 is reeds vergeven.